De heer W.A. Verster

Foto W Verster 3Wouter Verster is in 1956 geboren in Eindhoven, en verhuisde met zijn ouders vlak daarna naar Kopenhagen, gevolgd door Teheran om vervolgens terug te keren naar Bilthoven. Hij heeft na militaire dienst een opleiding voor hotelmanagement gevolgd aan de hotelschool van Lausanne in Zwitserland. Zijn focus lag op bedrijfseconomie en hij werkte voor enkele hotel bedrijven in Soedan en het Verenigd Koninkrijk.

Terug in Nederland werkte hij voor Citibank waarbij hij in alle uithoeken van de wereld kwam en in de avonduren rechten studeerde. Gaandeweg verschoof zijn werkgebied naar de financiering van duurzame projecten, eerst voor ASN Bank en later voor Rabobank waarbij maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke pijler werd.

Thans helpt Wouter jonge ondernemers, vooral in Afrika, met het uitwerken van hun bedrijfsplannen en denkt hij mee over veranderingen in ondernemerschap, waarover hij ook presentaties geeft. Door een flinke nekhernia enkele jaren geleden kwam hij na een operatie bij zorghotel De Kim terecht en werd direct lid van WIK.

Wouter is getrouwd met Corinne en heeft twee zoons en een dochter. Hij is een actieve sporter (roeien, zeilen en fietsen), leest graag Engelstalige literatuur, is actief in het verenigingsleven en schrijft af en toe een artikel over duurzaamheid. Meer informatie over hem is te vinden op LinkedIn.