Nieuws

Leden van de WiK ontvangen met de post twee keer per jaar het WiK Vitaal Magazine.
Uiteraard is het magazine ook online te lezen:

Nieuwsberichten

De Kim: ‘Nieuwe kijk op zorg met therapeuten van De Praktijk’

Zorghotel De Kim gaat samenwerken met behandelcentrum De Praktijk

Zorghotel De Kim, in de duinen van Noordwijk, gaat vanaf de eerste week van januari samenwerken met behandelcentrum De Praktijk. Door deze nieuwe samenwerking is opnieuw een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de zorg in De Kim.

‘Onze gasten kunnen met de komst van De Praktijk in het hotel naast fysiotherapie ook 7 dagen per week gebruik maken van onder meer manuele therapie, dry needling en acupunctuur. De Kim zet in op uitbreiding van complementaire zorg en op versterking van het zorgteam. Hierdoor is het mogelijk om gasten met een licht tot midden complexe zorgvraag nog beter te ondersteunen in hun herstel of bij de voorbereiding op een ingreep of operatie’, vertelt Leontine de Groot a.i. directeur- bestuurder van Zorghotel De Kim.

De Praktijk is een fysiotherapie- en acupunctuurpraktijk met zes vestigingen in Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout. ‘De therapeuten van De Praktijk maken de vertaalslag naar preventieve- en complementaire zorg vanuit een holistische benadering. Ons team wil de gasten van De Kim helpen om inzicht te krijgen in de eigen leefstijl. Wij zullen de herstelgast hierin adviseren in combinatie met persoonlijke behandelingen. Hierdoor zal de start van de revalidatie zo optimaal mogelijk zijn’, vertelt Hans van den Bosch, mede-eigenaar van De Praktijk.

‘Wij kijken er naar uit om de zorggasten van De Kim niet enkel te behandelen wat binnen een zorgprotocol past maar ook persoonlijk te ondersteunen. Dit alles doen we vanuit enorme interesse en liefde voor het vak. De Kim is in heel Nederland een bekend en een enorm gewaardeerd zorghotel. De gasten worden verzorgd door een fantastische zorgteam. Wij zijn trots daar deel van uit te mogen maken’, besluit Van den Bosch.

Met deze nieuwe samenwerking neemt Zorghotel De Kim vanaf januari, na dertig jaar afscheid van Wantveld Fysiotherapie. ‘Wij bedanken de fysiotherapeuten van Wantveld voor hun geweldige inzet en betrokkenheid. Zij behandelen onze gasten naar grote tevredenheid’ besluit De Groot. In de eerste week vindt er nog een belangrijke verandering plaats in het zorghotel. Manuela Tilma start op 1 januari 2022 als nieuwe directeur van Zorghotel De Kim. Ze volgt a.i. directeur- bestuurder Leontine de Groot op.

In het nieuwe jaar zal ook de bovenste etage van het zorghotel met panoramaterras worden aangepakt. Hier komen na een grondige verbouwing een behandelkamer voor de fysiotherapeuten en andere behandelaars, een oefenruimte met moderne apparatuur en een kappers- schoonheidssalon. Ook het terras wordt opnieuw ingericht.

Kerst in Zorghotel De Kim

‘Zorgeloos genieten van de feestdagen’

Wat is er nu heerlijker dan met Kerst in de watten gelegd te worden? In Zorghotel De Kim kan je tijdens de feestdagen zorgeloos genieten, even weg naar een veilige, rustige plek om op adem te komen. Door de unieke ligging van het hotel, in de duinen van Noordwijk is het bijvoorbeeld heerlijk uitwaaien op de boulevard of op het strand na een uitgebreid Kerstonbijt.

De Kim biedt een verblijf aan 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op achtergrond kan je ook bij ons terecht. In het sfeervolle restaurant bieden wij verschillende gelegenheden om culinair te genieten. De chef-kok en zijn team houden rekening met eventuele dieetwensen. Daarnaast bieden wij roomservice aan.
Leden van de vereniging Willen is Kunnen hebben recht op 25% verblijfskorting in Zorghotel De Kim. Dit geldt ook voor WiKleden die dit jaar lid zijn geworden.

‘Kerst wordt net als vorig jaar door Corona anders, maar zeker niet minder leuk’, vertelt Patricia Sanders, Hotelmanager van Zorghotel De Kim. Op beide kerstdagen wordt er een 3-gangen kerstlunch geserveerd met muzikale omlijsting. In het restaurant gelden de huidige coronamaatregelen.

‘De sfeer in het hotel is tijdens de feestdagen altijd erg gezellig. We zien dat de gasten elkaar dan wat vaker opzoeken voor bijvoorbeeld een praatje met een kop koffie bij de openhaard. Daarnaast zorgt onder meer het hotelteam voor wat extra verassingen. Het belooft ook dit jaar een magische Kerst te worden’, besluit Sanders.

Er zijn zowel éénpersoonskamers als dubbele kamers beschikbaar. Kom je alleen of samen met je partner of  mantelzorger? Meer weten over de tarieven of wil je reserveren? Volg dan de link:
https://www.zorghoteldekim.nl/reserverenals-gast/ 

Manuela Tilma nieuwe directeur Zorghotel De Kim 

 Manuela Tilma (1968) wordt per 1 januari 2022 de nieuwe directeur-bestuurder van Zorghotel De Kim in Noordwijk. Tilma was al actief als zorgmanager a.i. van het zorghotel. Ze volgt Leontine de Groot op, die tot 1 januari 2022 a.i. leiding geeft aan het hotel. Zorghotel De Kim is volledig in handen van Vereniging Willen is Kunnen. Deze vereniging biedt herstelzorg aan haar leden en is formeel de eigenaar van Zorghotel De Kim. 

Chris Opgenoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorghotel De Kim: “We zijn zeer verheugd dat Manuela als directeur-bestuurder leiding wil gaan geven aan het zorghotel. We hebben haar leren kennen als een veelzijdige zorgprofessional, die met een vernieuwende blik de kwaliteit van onze zorg én het hotel kan verbeteren. De RvC heeft er alle vertrouwen in dat Zorghotel De Kim onder leiding van Manuela ook in de toekomst kan blijven wat het nu is: een ontzettend fijne plek, waar onze gasten terecht kunnen voor een heerlijk verblijf met uitstekende zorg.” 

De Kim biedt een verblijf aan 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Zorghotel De Kim voorziet in laag complexe tot midden complexe zorg. Dit is vergelijkbaar met de zorg en expertise die geboden wordt in de thuiszorg. Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op de achtergrond, kunnen gasten ook bij De Kim terecht. Speciaal voor de gasten is er naast verpleging/verzorging ook zeven dagen per week fysiotherapie mogelijk. Het zorghotel heeft verder een restaurant met groot terras, een voetreflextherapeut, een kapper, een diëtiste en een mental coach. 

Manuela Tilma ziet ernaar uit om op 1 januari te beginnen als directeur-bestuurder: “Sinds vorig jaar november heeft het MT, dat naast mijzelf bestaat uit hotelmanager Patricia Sanders en interim-directeur Leontine de Groot, een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de zorg. De Kim zet in op versterking van het zorgteam, bijvoorbeeld met opleidingen voor de medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om gasten met een licht tot midden complexe zorgvraag te ontvangen. Het veranderproces is ingezet, maar nog niet voltooid. De hotelfaciliteiten gaan ook volop mijn aandacht krijgen. Het pand zullen we in fases verbouwen naar een eigentijdse look & feel met moderne voorzieningen. Hierdoor kunnen we onze gasten meer aanvullende zorg en activiteiten aanbieden in een prettige en sfeervolle omgeving.” 

Tilma biedt al ruim tien jaar als zelfstandig zorgprofessional ondersteuning aan zorgaanbieders, zoals Platform VMZ, Activite, Marente en Buurtzorg. Haar kennis ligt op het gebied van kwaliteitszorgvraagstukken, professionalisering van zorgverleners en onafhankelijke intervisiebegeleiding aan zorgteams. Ze deelt graag haar expertise over wijkverpleging in trainingen, coaching trajecten en in adviezen. Tilma heeft ook ruime ervaring in het opzetten van wijkteams. Daarnaast ondersteunt ze organisaties in veranderprocessen gericht op een gezonde bedrijfsvoering en het verhogen van de kwaliteit van de zorg. En ze draagt als vrijwilliger haar steentje bij als voorzitter van de cliëntenraad van Platform Verbinden met Zorg. 

Chris Opgenoort en Manuela Tilma bedanken Leontine de Groot voor haar inzet voor Zorghotel De Kim. Opgenoort: “We hebben Leontine leren kennen als een ontzettend prettige collega, die in relatief korte tijd heeft bijgedragen aan het klaarstomen van ons zorghotel voor de toekomst.” Tilma: “Het was fijn samenwerken met Leontine. We gaan haar missen en kijken met plezier terug op wat we samen hebben gerealiseerd.” 

Anne Lize van der Stoel stopt als voorzitter van WiK

Anne Lize van der Stoel heeft besloten te stoppen als voorzitter van Willen is Kunnen. In de bijlage treft u haar toelichting op haar vertrek. Wij betreuren haar vertrek en danken Anne Lize voor haar enorme betrokkenheid bij WiK en Zorghotel De Kim. We hopen haar nog vele jaren als WiK lid te mogen begroeten. 

Naast haar functie als voorzitter van WiK was Anne Lize ook actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Kim. De taken van Anne Lize worden tijdelijk waargenomen door Chris Opgenoort. Wij streven ernaar om op zo kort mogelijke termijn weer compleet te zijn binnen beide organen.

Boeiende ledenmiddag met hoge opkomst in Zorghotel De Kim

De ledenmiddag van herstelzorgvereniging Willen is Kunnen (WiK) werd op donderdag 21 oktober druk bezocht door meer dan 70 leden. WiK is de eigenaar van Zorghotel De Kim in Noordwijk. Leden van de vereniging denken en praten graag mee over ‘hun’ hotel.

Het zorghotel biedt een goede oplossing voor mensen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben na bijvoorbeeld een operatie van heup of knie. Zorgmanager Manuela heeft de leden bijgepraat over de verdere professionalisering van de zorg in De Kim, zoals de digitalisering van het zorgproces. Daarnaast besteedt De Kim ook aandacht aan extra scholing van het verzorgende personeel. Hierdoor is het mogelijk om gasten met zwaardere of complexe zorg te kunnen ontvangen. Tilma’s zorgteam is bijna op volledige sterkte. De vacature (wijk)verpleegkundige is nog niet vacant.

Ruim 30 leden zijn tijdens de ledenmiddag aan het woord geweest of hebben hun vraag of opmerking doorgegeven. Alle suggesties, lieve woorden en vragen worden op een rijtje gezet en in een extra nieuwsbrief aan de leden van WiK beantwoord.

De volgende ledenmiddag zal op 21 april 2022 plaatsvinden in het Maritiem Museum in Rotterdam.

Zorghotel De Kim (bijna) klaar voor inhaalslag ziekenhuizen

Herstellen van een medische behandeling aan de kust? De vraag naar herstelzorg in De Kim is de afgelopen weken enorm toegenomen, doordat de ziekenhuizen en de klinieken zijn begonnen met het inhalen van de uitgestelde zorg. Voor het bieden van de benodigde zorg in Zorghotel De Kim hebben we handjes nodig. Het is ons gelukt vacatures te vervullen op een enkele na. Tot die tijd zijn de mogelijkheden voor reserveringen met zorg logischerwijs beperkter. Zodra alle vacatures vervuld zijn staan we voor iedereen klaar!

Herstellen van een medische behandeling aan de kust? De vraag naar herstelzorg in De Kim is de afgelopen weken enorm toegenomen, doordat de ziekenhuizen en de klinieken zijn begonnen met het inhalen van de uitgestelde zorg. Voor het bieden van de benodigde zorg in Zorghotel De Kim hebben we handjes nodig. Het is ons gelukt vacatures te vervullen op een enkele na. Tot die tijd zijn de mogelijkheden voor reserveringen met zorg logischerwijs beperkter. Zodra alle vacatures vervuld zijn staan we voor iedereen klaar!